Mentenanta tehnica, managementul reviziilor periodice si generale

Serviciile de mentenanta tehnica au ca principal scop asigurarea functionarii optime a sistemelor cladirii, prin intretinere preventiva, predictiva si corectiva, care, corect aplicate, duc la prelungirea ciclului de viata si a performantelor sistemelor cladirii. Astfel:

  1. Intretinerea preventiva consta intr-un plan de actiuni de mentenanta urmarind prevenirea caderilor si defectelor echipamentelor, proiectat sa asigure si sa mentina buna functionare a acestora, prin inlocuirea componentelor uzate inaintea defectarii lor. Sunt necesare controale periodice, revizii partiale si/sau totale la intervale specificate, schimburi de uleiuri, ungeri etc.

Beneficiile acestui tip de mentenanta rezida in:

  •  siguranta crescuta in functionare;
  • costuri mai scazute de inlocuire a echipamentelor;
  • reducerea timpilor morti;
  • management optimizat al inventarului de piese de schimb;
  • cresterea confortului chiriasilor.
  1. Intretinerea predictiva contribuie la determinarea conditiei echipamentelor in functiune in scopul predictiei precise a actiunilor de intretinere. Aceasta abordare are ca efect importante reduceri ale costurilor fata de cele privind actiunile de intretinere de rutina, deoarece se desfasoara in perioada functionarii echipamentelor, minimizand astfel intreruperile sistemelor normale de operare;
  2. Intretinerea corectiva corespunde situatiei de interventie pentru remedierea operativa a unei defectiuni la un echipament in functiune. Principalele activitati constau in repararea, repunerea in functiune sau inlocuirea pieselor din echipamentul afectat.